<p>Güneş ışınlarının elektrik enerjisine dönüştürülebilmesi için Fotovoltaik Panellere ihtiyaç duyulur. Konutlarda, işyerlerinde, fabrikalarda, hastanelerde, kısacası güneş ışığını yeteri miktarda alan her yapıda güneş ışığını elektriğe dönüştürmek için çatı üzeri güneş panelleri kullanılır. Bu panellerden elde edilen DC elektrik enerjisi de inverterlerden geçerek binanın elektrik sistemine dahil edilir. Çatı güneş panelleri ile gündüz saatlerinde elde edilen güneş enerjisi, pil teknolojisi sayesinde istenirse gece saatlerinde de kullanılabilir.</p><p> </p><p>Çatı tipi GES projeleri iki tip olabilir. Biri doğrudan şebekeye basılan enerji modeli olan ON Grid sistemdir. Bu sistemde dağıtım şirketiyle yapılacak anlaşma gereği çift yönlü sayaç kullanılır, sistemden çekilen elektrik enerji miktarı ile güneşten kazanılan elektrik enerji miktarı farkına göre faturalandırma yapılır. Diğeri ise depolama yapılabilen, şebekeden bağımsız OFF Grid sistemdir. Bu sistemde çatı sahibi güneşten kazanılan enerjiyi akülerde depolar ve tüketimi bulunduğu noktada harcar. Bu sistemlerde kurulacak sistem gücü çok iyi belirlenmelidir.<br> </p><p>Konutlarda kurulabilecek AC güç, en son yayınlanan yönetmeliğe göre 50kW tır. İşyerlerinde yani ticari ve sanayi abonelerinde ise bu değerde limit sözleşme gücünüzün 2 katıdır. Yeni yönetmeliklerde öztüketime dayalı solar sistem kurulumu esastır.</p>
 

 
 

Çatı GES

Güneş ışınlarının elektrik enerjisine dönüştürülebilmesi için Fotovoltaik Panellere ihtiyaç duyulur. Konutlarda, işyerlerinde, fabrikalarda, hastanelerde, kısacası güneş ışığını yeteri miktarda alan her yapıda güneş ışığını elektriğe dönüştürmek için çatı üzeri güneş panelleri kullanılır. Bu panellerden elde edilen DC elektrik enerjisi de inverterlerden geçerek binanın elektrik sistemine dahil edilir. Çatı güneş panelleri ile gündüz saatlerinde elde edilen güneş enerjisi, pil teknolojisi sayesinde istenirse gece saatlerinde de kullanılabilir.

 

Çatı tipi GES projeleri iki tip olabilir. Biri doğrudan şebekeye basılan enerji modeli olan ON Grid sistemdir. Bu sistemde dağıtım şirketiyle yapılacak anlaşma gereği çift yönlü sayaç kullanılır, sistemden çekilen elektrik enerji miktarı ile güneşten kazanılan elektrik enerji miktarı farkına göre faturalandırma yapılır. Diğeri ise depolama yapılabilen, şebekeden bağımsız OFF Grid sistemdir. Bu sistemde çatı sahibi güneşten kazanılan enerjiyi akülerde depolar ve tüketimi bulunduğu noktada harcar. Bu sistemlerde kurulacak sistem gücü çok iyi belirlenmelidir.
 

Konutlarda kurulabilecek AC güç, en son yayınlanan yönetmeliğe göre 50kW tır. İşyerlerinde yani ticari ve sanayi abonelerinde ise bu değerde limit sözleşme gücünüzün 2 katıdır. Yeni yönetmeliklerde öztüketime dayalı solar sistem kurulumu esastır.

 
 
 
 
 
 

 
×

TEKLİF İSTE

Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi ve teklif almak için aşağıdaki form ile bizlere ulaşabilirsiniz. Mümkün olan en kısa sürede sizlere ulaşacağız.